Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

09-08-2014 Алегри промени Ювентус

Алегри промени Ювентус

09-08-2014 Г.Б. ОЛ??ВЕРО „Гадзета дело спорт”

??нтензивността по време на мач е същата, но релаксът е повече

Масимилиано Алегри притежава??е талант, но разсеяността му попречи да направи по-сериозна футболна кариера. Антонио Конте пък бе трудолюбив халф, който не пропусна ??анса си. Две парелелни личности, които в крайна сметка треньорската им съдба ги събра в Ювентус. Сравнениета между бив??ия и настоящия са неизбежни. Не съществува специалист или спортист, който да ни иска да печели. Дали ще го направи като Мауриньо или като Анчелоти, няма значение – клубът и тифозите искат едно - трофеи. Останалто са само празни приказки.
Подходът
Не може да се отрече, че изборът на Алегри бе доста интелигентен. Досега??ната подготовка, а и обстановката по време на турнето показват видима промятна. Онзи ден в залата за пресконференции в Джакарта има??е поне 200 ду??и, от които едва 20% бяха журналисти. Всички останали имаха една цел – селфита и автографи от Йоренте и Алегри. Накрая Фернандо бе блокиран въпреки охраната, докато Алегри се измъкна като риба. Конте никога няма??е да го направи – той ще??е да остане да беседва с тях, за да ги спечели. Макс смята да направи същото, но само с победи на терена.

На масата
Управлението на един колектив има известни базови правила. При Антонио щабът и отборът се хранеха заедно, докато сега футболистите са сами. Така те могат да се отпуснат, спазват и забраната да ползват мобилни телефони. Алегри държи на самоконтрола, но в същото време не прави въпрос, когато Видал разпростарни в Туитър снимка от масата по време на хранене. Обратно – при Конте това не би минало незабелязано, Антонио държе??е на тоталния контрол.
Момичета и свободни вечери
Миналото лято в Лос Анджелис Конте прекара почти две денонощия в лобито на хотела, за да предотврати евентуалните изку??ения на футболистите с няколко красиви обитателки. В Сан Франциско той избра хотел в стила на трилъра на Стивън Кинг „Сиянието”, което принуди Буфон и компания да поискат разходка в града, за да се почувстват малко свободни. Ако в Сидни има подобна вечер, то Алегри няма да чака на входа на хотела.
На терена
Друга новост се отнася до тренировките. Дори и на турнето Алегри и щабът му са първи на терена, където изчакват останалиете. Макс разчита на екипността, разговаряйки с тях надълго преди и след всяко занимание. При Конте се работе??е по групи. Ако с Анатонио бе суперинтензивно, то с Макс е интезивно. Преди контролата в Джакарта (8:1) Алегри проведе две тренировки по 2 часа всяка. При нужда Конте пови??ава??е глас, но и Алегри не се принесна да се провикне.
Напрежението
Голямата разлика тук е, че при Конте някои играчи се чувстваха под натиск от 8 до 22 часа. С Макс напрежението е само по време на тренировката, а всеки според интелигенстността си трябва??е да се справи с останалото време. Подробността е, че Конте завари отбор, който два пъти поред бе завър??вал на 7-о място и обстановката бе депресираща. Докато за Алегри бе по-лесно – Юве е 3 пъти поред ??ампион. На масата или в бара Макс предпочита безгрижния тон и ??егите, а далече от микрофоните Антонио е симпатичен и забавен.
Гастролите
Ще бъде любопитно как ще гостува Юве. При Конте се пътува??е в навечерито на мача и се връща??е вечерта веднга след него. „??скам де елиминирам всякакви изку??ения. Ако след мача, полета и после 40-те минути с автобус до базата играчите все още имат сили да направят някоя и друга обиколка, значи са победители”, казва??е Конте. В Милан Алегри тренира??е сутринта в базата, следобяд се пътува??е, връщането бе веднага след мача и всеки отива??е където си поиска.