Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Георги Георгиев: Шансът да съм в топ 30 е минимален

Георги Георгиев: Шансът да съм в топ 30 е минимален

20-02-2012 Янаки Д??М??ТРОВ

Георги Георгиев завър??и на 43-о място в слалома в Банско вчера. Той остана на 1,3 секунди зад 30-ия Габриел Ривас (Фр), с което изпусна възможността да кара във втория ман??. Ето какво сподели той пред “Тема Спорт”.


Георги, как ти се стори състезанието?
- Добро. Теренът издържа. Пистата бе??е добра дори за задните номера. Карах колкото мога в момента. Не съм в топ-форма. Миналата година бях по-добър на слалом, а и във всички дисциплини като цяло, но сега не е така.
На какво го отдава???
- Опитваме се да разберем с тренъорите проблема. Може би наблегнахме малко повече на скоростните дисциплини и занемарихме слалома и гигантския слалом. Гоним комбинацията. Тренъорите си мислеха, че като карам добре слалом трябва да тренирам скоростни дисциплини. Но ми падна формата. А и на скоростните не сме много добре и не можем да избием...
Марсел Хир??ер кара с лекота...
- В момента е във върхова форма. Гледам го от декември, държи високо ниво и формата не му пада.
А кой ще спечели Големия глобус?
- Не мога да прогнозирам. Костелич в момента го няма и и остави ??ансове на другите. Когато той отсъства на другите им идва самочувствие, карат освободено. Особено Марсел – те двамата имаха закачка.
Обра овациите на публиката...
- Много исках да завър??а заради тях. Яд ме е, че не успях да го сторя в събота. Но по-принцип ни бе??е малък ??анса да успеем да влезем сред първите 30 и в двата дни. Трябва да гледаме реално. На слалом е много сериозна конкуренцията. Може би трябва да се специализирам само в него – да карам само тази дисциплина една година. А ние се опитваме да бъдем комплексни скиори – това търсехме – да сме добри на комбинацията. Сега ако тренъорите виждат, че някой е по-добър в дадена дисциплина – две седмици преди старт тренират само за дадено състезание.
Вече започнахте да карате спускане. Свикнахте ли?
- Не. Може би в началото имахме някакъв напредък. Но самото чувство е много различно. Отделно от това трябва да контролира?? отлично ските, но това става с течение на времето. Някъде хващам добре завоя, някъде – не. Не съм голям специалист, не успявам да возя добре ските и да правя къси завои.
А доволни ли сте от екипировката си?
- Да. Отстъпваме съвсем малко на големите отбори, но това е нормално. Най-добрите взимат най-доброто, за останалите другото. Върви се по ранг и няма какво да се сърдим. Така е било винаги – първите пет са с най-добрите ски. Все нещо при нас, дори и малко, е различно.
Миналия сезон ти бе по-добър от Никола Чонгаров, този той е по-напред...
- ??ма конкуренция, гледаме да се дърпаме един друг. Караме заедно, помагаме си. Това е хубаво, защото можем да отворим още едно място – когато само един човек има точки за Световната купа могат да стартират двама; когато сме двама – можем да включим и трети. Така ??ансовете ни нарастват!