Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

08-04-2021 Доклад на Павел Колев разкрива заплати и комисиони в Левски

Доклад на Павел Колев разкрива заплати и комисиони в Левски

08-04-2021 Тема спорт

Георги Дерменджиев така и не успял да спечели доверието на изпълнителния директор

В интернет изтече доклад на изпълнителния директор на Левски за състоянието на клуба към 4 февруари 2019 година. Той е направен от прясно назначения тогава спортен директор на Левски Павел Колев и е до новите собственици Васил Божков и Георги Попов, които придобиват сините от Спас Русев.
„Сдобихме се с доклади, получени от г-н В. Божков и г-н Попов от изпълнителния директор. Предоставяме Ви първия доклад за положението в клуба към 4 февруари 2019 г., около месец след като Васил Божков става собственик. Доклад, от който стават ясни доста неща, някои от които – как са станали назначенията на П. Колев и Г. Дерменджиев, параметри по някои входящи трансфери. Като например този на Райнов, при който исканите параметри от Берое и играча са били двойни, но изпълнителният директор е успял да ги намали наполовина. Става ясно също и сумата, дължаща се на Жейнов за комисиони към него момент. И накрая може би най-скандалното. Става ясно, че при Тонев и Спас Русев „София Запад“ са получавали по 33 000 лв. на месец. Лъсват лъжите и на онзи техния човек Тодор Минев, който разправяше, че работел без пари, а се оказва, че клубът му е плащал 6000 лв. месечно. Както виждаме, Тонев и Спас добре са ги обгрижвали, което обяснява и тяхното мълчание по него време, за разлика от сега, когато са много активни. За пръв път ще видите вътрешна кореспонденция между шефове на клуба. Ще има и продължение, което ще е още по-интересно. Приятно четене…“, пише Фейсбук страницата „Синя приказка“ и прилага доклада, чиято автентичност обаче не бе потвърдена от клуба. Според мнозина фенове тази Фейсбук страница се списва в една от важните канцеларии на „Тодорини кукли“.

ЗА РАЗДЯЛАТА СЪС СЛАВИША СТОЯНОВИЧ

„На 21 януари (б.р. – 2019 г.) двамата с Георги Дерменджиев пристигнахме в Агия Напа и аз веднага проведох среща със Славиша Стоянович, на която го информирах за промените. След преговори треньорът се съгласи договорът му да бъде прекратен предсрочно при следните условия:
1. Да му бъде изплатена компенсация от 2 месечни заплати, както и 50% от отборната премия, която му се полага по вътрешния правилник на клуба. Общата стойност на компенсацията възлиза на 30 000 евро плюс 5000 лева.
2. На двамата му помощници да бъде изплатено обезщетение в размер на 3 месечни заплати, като те се отказаха от полагащите им се отборни бонуси. Общият размер на компенсацията за тях възлиза на 29 000 евро“.

ЗА ГАБРИЕЛ ОБЕРТАН

„На 27 януари (б.р. – 2019 г.) бях информиран от агента на Габриел Обертан – Жером Лансери, че футболистът не се чувства комфортно в Левски и иска да напусне със свободен трансфер. Изразих позиция, че това е непрофесионално и няма да го позволя, освен ако за Обертан не бъде платена някаква, макар и минимална трансферна сума. Предложих вариант, ако няма трансферна сума, поне агентът му да се откаже от комисиона в размер на 60 000 евро, която му се дължи за подновяване на договора на Обертан, влизащо в сила на 1 януари 2019 година. На 28 януари бях извикан на среща в офиса на „НОВЕ Холдинг“, на която присъстваха Георги Попов, Димитър Ганев и Спас Русев, на която наред с належащите финансови проблеми на клуба беше обсъдена и ситуацията с Обертан. В крайна сметка бе решено да се пристъпи към раздяла с Обертан без трансферна сума, но със задължителното условие Жером Лансери да се откаже официално от комисионата си. След разговор с мен агентът се съгласи, а самият Обертан се отказа от 25 000 евро бонуси, ,дължими му по договора. В момента обаче Левски дължи на футболиста 83 000 евро неизплатени възнаграждения“.

ЗА ГЕОРГИ ДЕРМЕНДЖИЕВ

„Генералната ми оценка е, че поне на този етап Георги Дерменджиев изглежда като треньор, чийто профил не само не отговаря, но и противоречи на дългосрочните цели, които клубът си е поставил“.

ЗА ТРАНСФЕРИТЕ

„1. Мартин Райнов – полузащитник, национал. Берое настояваха за трансферна сума от 120 000 евро, а самият футболист за 12 000 евро месечна заплата, индивидуален бонус от 200 евро за изигран мач, отборна премия по вътрешен правилник и 30 000 евро на ръка при подписване на договора. Постигнал съм съгласие с Берое за 60 000 евро трансферна сума, платима на две вноски. Мартин Райнов се съгласи на 7000 евро месечна заплата, 200 евро на изигран мач, отборна премия и 30 000 евро на ръка, платими на две вноски по 15 000 евро.
2. Валери Божинов – идва като свободен агент със заплата от 10 000 евро на месец“.
3. Живко Миланов – идва като свободен агент със заплата от 10 000 евро на месец“.