Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Етър: Димитър Бербатов много ще ни помогне

Етър: Димитър Бербатов много ще ни помогне

14-01-2021 Тема спорт

Председателят на УС на Етър Деян Куздов потвърди новината, че Димитър Бербатов ще влезе в треньорския щаб на болярите. Той ще отговаря за нападателите в тима. „Димитър Бербатов ще започне работа заедно с екипа на Александър Томаш. Ще помага по време на подготвителния лагер, който предстои, и след това ще остане в екипа. Това, че футболист като Бербатов ще работи в клуба, е положително не само за Етър, но и за Велико Търново като цяло. Мисля, че това е позитивно за развитието на футбола в България като цяло. Според мен е важно хората, които са били в чужбина, които са натрупали необходимия опит и знания, да се върнат тук и да помогнат да изкачим футбола на по-високо ниво. То ще ни помогне много“, каза Куздов пред БНР.
„Искам да подчертая, че тук не става въпрос за финансови претенции от страна на Димитър Бербатов. Той иска да помогне. Смята, че Етър е добър старт за него в треньорската професия. Той е в много добри отношения с целия ни екип. Това е най-подходящата обстановка и атмосфера, в която той може да започне кариерата си като треньор. Димитър Бербатов ще работи с нападателите. Ще помогне да се развият техните качества. В нашия отбор те са по-млади момчета и има какво да научат от човек като него.
Не мога да кажа дали с идването на Димитър Бербатов ще успеем да задържим Преслав Боруков в отбора. Всичко зависи от самия футболист и от неговия агент. Водят преговори с други отбори, но ние се надяваме той да остане при нас, защото ще е важен в борбата ни за спасяване“, допълни шефът.