Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Левски поиска извънреден конгрес

Левски поиска извънреден конгрес

05-03-2021 Тема спорт

От Левски излязоха с позиция, с която настояват за свикването на извънреден конгрес на БФС веднага. Чрез декларация сините поискаха „ново ръководство, което да постави интересите на футбола на първо място за сметка на личните интереси и амбиции на клубните президенти“.
„През последните няколко дни сме свидетели на добре координирана и безскрупулна медийна кампания, подклаждана умело от задкулисието на българския футбол, чиято крайна цел е да обезглави Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Ръководството на ПФК Левски следи внимателно какво се случва и изразява своето възмущение от начина, по който определени услужливи медии се използват като несръчна бухалка в защита на интересите на силните на деня в Първа професионална лига и Българския футболен съюз. Очевидно нечии сметки са сериозно объркани и нечие влияние в Съдийската комисия силно е намаляло за сметка на независимостта и обективния анализ на събитията на терена. Тези процеси на нормализация са покачили сериозно напрежението в определени кръгове, силно представени в Изпълнителния комитет на БФС, който продължава да функционира с напълно неясна легитимност.
ПФК Левски застава категорично зад настоящия председател на Съдийската комисия не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от два месеца с решение на същия този Изпълком, чийто членове сега обикалят като цветарки по медиите си и атакуват. Това е нелепо, скандално и противоречи на всички принципи на доброто управление.
Настояваме за незабавно организиране и провеждане на общо събрание на Българския футболен съюз и избиране на изцяло ново ръководство, което да постави интересите на футбола на първо място за сметка на личните интереси и амбиции на клубните президенти“, се казва в декларацията, подписана от ръководството на клуба.