Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

15-03-2017 Мама прави чудеса

Мама прави чудеса

15-03-2017 picknroll.bg

55 мача – 10.7 точки, 5.8 борби, 1.8 асистенции, 0.6 “откраднати”, 0.3 чадъра, 39.4%
стрелба

12 мача – 20.2 точки, 8.5 борби, 4.2 асистенции, 1.0 “откраднати”, 0.5 чадъра, 47.0% стрелба

Посочените по-горе статистически показатели принадлежат на Дарио Шарич. Хърватската сензация на Филаделфия. ??грачът, когото Джоел Ембийд провъзгласи за бъдещия “Новобранец на годината”. ?? още, и още, и още… Шарич е един от най-талантливите европейци, стъпвали в NBA от доста време насам, а това със сигурност не е тайна за всеки, гледал поне малко от играта му.

Показателите на първия ред са от мач №1 до мач №55 на 208-сантиметровят европеец в американския баскетбол. На първо четени никак не е зле за момче от Хърватия, натоварано с немалки очаквания в един от градовете, в който феновете са зажаднели за успех, защото… Просто защото мина много време, откакто Сиксърс за последно имаха печелив?? отбор.

На 22 години кариерата на Шарич в Асоциацията предвещава големи неща… Но вижте само драстичната разлика с втората статистика. Донякъде напомня на един друг хърватин, също от родния град на Дарио – Шибеник… Тези 20 точки на мач… Да, Дражен Петрович. Покойната легенда.

Колкото и да са различни двамата като позиции и стил на игра, винаги когато каже откъде е, Шарич ще чува сравнението с Дражен. Когато пък каже, че е хърватин веднага в дискусията ще влиза и Тони Кукоч. Но да се върнем на статистиката. Тя със сигурност не е всичко, но разликата… Ах, тази разлика.

Разликата се появи на 15 февруари. В дванадесетте мача от тази дата насам 208-сантиметровият талант е като прероден. А за това вероятно има причина и вие иската да разберете каква е тя? Разбира се, че има причина. На хиляди километри далеч от дома Дарио Шарич получи подкрепа. Семейна. Майка му Веселинка прелетя Океана и сега той се чувства съвсем у дома си във Филаделфия.

“??скам да заявя, че майка ми помогна да бъда по-добър. Вече наистина се чувствам като вкъщи. ?? тялом, и духом. Тя винаги има какво да каже, без значение дали съм играл добре или зле. Нищо, че не разбира особено много от баскетбол”, разкри рецептата на скоро??ния си успех хърватското крило.

Явно тепърва ще виждаме най-доброто, на което е способен.

??зточник: https://picknroll.bg/2017/03/15/%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0/