Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

12-10-2019 Общината подава ръка на Черно море за „Конгресна”

Общината подава ръка на Черно море за „Конгресна”

12-10-2019 Тема спорт

Община Варна ще подаде ръка на Черно море Тича във връзка с наема на зала „Конгресна”. Ръководството на моряците е амбицирано отборът да играе официалните си мачове в 5-хилядното съоръжение, като през останалото време тренира в малката зала „Христо Борисов”. За целта обаче се нуждаеше от помощ от местната власт, тъй като наемът е висок на база състоянието на клуба. Съоръжението се наема на стойност около 4500 лева на ден, което се равнява в порядъка на 63 хиляди в рамките на един сезон.
„Водихме разговори с кмета Портних и имаме уверението, че този въпрос ще бъде решен. Баскетболът е символ на Варна и за да искаме да развиваме този продукт и да върнем спорта там, където му е мястото, трябва да предложим нещо хубаво на хората. Именно това е и зала „Конгресна”. Помня времена, когато тя бе пълна догоре с публика. Това трябва да го върнем. Искаме младите да разберат какво е да играеш в тази зала. Радвам се, че тези деца го усетиха срещу Левски Лукойл (62:82), макар да загубихме. В момента е ясно, че няма как да се равняваме на сините, но се стремим в тази посока. Нужни са търпение и много работа. Но имаме нужда от помощ и от феновете. Без тях няма как да се справим. Те трябва да осъзнаят, че идвайки в залата и купувайки билет, помагат на клуба, който обичат”, сподели за „Тема Спорт” изпълнителният директор на Черно море Тича Саша Топчов.
След победата във Варна пък Константин Папазов допълни: „В тази зала съм освиркван най-много. Когато стъпих в тази зала, падаше таванът. Беше пълна догоре. Искам отново да изживея тези мигове. Без капка куртоазия, модата в българския баскетбол в последните 35 години се диктува от Варна. Ерата на Симо Варчев и Тодор Стойков. Искам да благодаря на кмета Иван Портних, който ми е приятел. Българският баскетбол не може без Варна. Щастлив съм, че в личен разговор той подаде ръка”.