Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

19-02-2021 Сираков: Моите планове и мечти са свързани с нов стадион за Левски

Сираков: Моите планове и мечти са свързани с нов стадион за Левски

19-02-2021 Тема спорт

Собстветикът на Левски Наско Сираков коментира темата със стадион "Георги Аспарухов". Той говори след като постави цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на София.

"Това е ден, в който трябва да се поклоним пред делото на един от най-великите българи. Много е казано за Васил Левски. Трябва да си спомняме с почит и уважение към това, което е направил този велик българин", започна Сираков.

Той бе запитан и за ст. "Георги Аспарухов". "Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това беше първата стъпка. Павел Колев го обясни подробно вчера. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи е невъзможното в най-кратки срокове, за да се направи тази стъпка. Той показа, че е съпричастен към българския спорт. Призовавам институциите, които са под него, като министерството на спорта и на икономиката да бъдат също толкова експедитивни. И да доведем тази първа стъпка до финализиране в най-близко бъдеще", добави той.

"И в мечтите, и в плановете ми от преди 9 месеца е Левски да има нов стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Борбата ни за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор, първото нещо е да успеем да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме европейски стадион. Без това нещо, няма как да се получи", добави той.

"Разбира се че няма да има, ние сме частно дружество – самият сектор А, който е недостроен, е собственост на акционерното дружество. Държавата прави това, което искаме. Оттук нататък топката е в нас. Много по-възможно и по-лесно е да намерим инвеститори за нов стадион", завърши Сираков.