Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Сираков отхвърлил оферта от Зингаревич

Сираков отхвърлил оферта от Зингаревич

18-01-2021 Тема спорт

Левски е бил първи избор за футболна инвестиция в България на Антон Зингаревич. Синът на руския милиардер Борис Зингаревич е искал да легитимира предстоящ бизнес и посредством клуба от „Герена“ да се покаже в България. Собственикът Наско Сираков обаче много бързо е охладил мераците на руския богаташ, след което той се е насочил към Ботев Пловдив. А не е ясно дали Зингаревич се е пренасочил, или са го пренасочили.
Причината е, че Левски вече стъпи на крака, а идеята на руснака е била не просто да спонсорира, а да придобие акции, каквито са постъпките му спрямо Ботев Пловдив. Самият Сираков заяви, че никога няма да продаде дела си от под 60 процента от акциите, и се надява да бъде последният собственик на Левски от този тип. Свободните близо 30 процента някой ден трябва да бъдат прехвърлени на Константин Папазов, който е обявяван като втория по големина акционер, без все още да е такъв. Останалите проценти са на дребни акционери, а 10 процента има Тръст „Синя България“.
Антон Зингаревич не е харесал идеята или по-скоро подхвърлянето негова компания да бъде втори голям спонсор на Левски, без да има някаква собственост. Той е бил наясно, че клубът от „Герена“ е затънал в дългове както към държавни институции, така и към частни кредитори и става въпрос за над 20 милиона лева, голяма част от които са към компания, близка до бившия собственик Васил Божков. Той обаче заяви, че никога няма да си търси тези пари. Но това на този етап са само думи.