Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Херо бързо ще извърши реконструкция

Херо бързо ще извърши реконструкция

23-10-2019 Жаклин МИХАЙЛОВ

Берое прави страхотен ход с привличането на Димитър Димитров-Херо. И тази констатация много бързо ще се реализира в дела на терена и в класирането. Старозагорци в момента са осми, но в края на редовния сезон със сигурност ще са в първата шестица. А в края на сезона може и да са спечелили бленуваната европейска квота.

Малцина специалисти
могат да дадат гаранция
и Херо е сред тях

На пазара е от четвърт век и постиженията му са неоспорими. При това не с един или два клуба. Навсякъде Димитров е вдигал рязко нивото, поставяйки водените тимове в режим на постоянство и силен футбол. Преди да дойдат резултатите, при Херо винаги първо се оправя играта. Основното оръжие на спеца от Бургас е бързо да вкара подопечните си в правилно отношение към материята. Пословично е неговото усещане за качествата на футболистите.
Безспорно Берое вади голям късмет, че в този момент Димитров е на пазара. Той можеше да стане треньор на Лудогорец, можеше да си намери и работа в чужбина. Но на 21 октомври вечерта, когато е бил потърсен от старозагорци, тяхното предложение се е оказало най-доброто. Стара Загора е близо до Бургас, а както добре се знае, Митко е огромен патриот на града си. Вторият фактор е, че хич не му се стои дълго без работа. За разлика от други специалисти с реноме той не може да остане у дома повече от няколко месеца. И в Берое чудесно са се възползвали от тези специфики. Не на последно място в Стара Загора имат възможностите да се спазарят с треньор от такива величина. Защото на много други места могат да искат топтреньор, но такъв струва и доста пари.
Да се пише за Димитров и да не се спомене Сашо Томаш няма да е редно. Най-вече заради наследеното. Всички, които разбират от футбол, са наясно, че Томаш е талантлив, но също така са убедени, че е и малко объркан. Както се казва, младостта не е порок, но си има своите лоши страни. Необяснимо е как в няколко месеца можеш да биеш Левски и ЦСКА и в същото време да се докараш до уволнение. В треньорската концепция на Томаш има някакъв системен проблем, който сега на спокойствие у дома той самият може да анализира. В никакъв случай Берое

не е бил слаб и
безличен отбор
по негово време

Но бе и много далеч от позицията, която трябваше да заема в координатната система на БГ футбола.
По принцип футболистите без основание се страхуват от Херо. Това е добре, защото треньорът трябва да е авторитет. Но ако някой очаква, че Димитров ще прави чистки, се е излъгал. Напротив, всеки в Берое ще получи своя шанс, дори по-голям от този, който е имал при Томаш. Димитров е отличен психолог и дори заради това му свойство Берое ще изглежда преобразен още в следващия мач.
Стара Загора е футболен град и публиката е основен фактор. И тук имаме пълно съвпадение, Херо ще бъде приет с огромен ентусиазъм. И няма съмнение, че двете страни ще си паснат чудесно.