Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой 10 решителни дни за съдбата на Левски

10 решителни дни за съдбата на Левски

04-05-2021 Тема спорт

Какво е бъдещето на Левски? Отговор на този въпрос не бе даден и преди Великденските празници. Моментната ситуация на сините продължава да бъде много трудна, а буквалното оцеляване на клуба да виси на косъм. На 1 май, Велика събота, собственикът на мажоритарния пакет акции Наско Сираков даде изявление пред официалния сайт на клуба. В него той посочи, че професионалният лиценз на сините все още е застрашен. Без такъв клубът ще бъде принуден да отиде в Югозападната В група или пък в А областните. Наско обаче посочи, че води разговори и с инвеститор, който да сложи край на проблемите, като покрие дълговете и дори започне изграждането на нов стадион.
„През тази една година не спирахме да търсим спонсори и рекламодатели. В нито един момент не съм се съмнявал, че ще намерим такива. За жалост, на този етап те са твърде недостатъчно за тежкото състояние на Левски и огромният проблем с нашия лиценз отново е на дневен ред. За мен, както и за Левски, най-добрият вариант беше да намерим стратегически инвеститор, който да поеме натрупаните през последните 10 години огромни задължения, да инвестира в нов стадион, в ДЮШ и в отбор, който да върне Левски там, където му е мястото – и в България, и в Европа.
В момента съм в заключителни разговори с мощен чужд инвеститор, който е готов да вложи колкото е необходимо за направата на нов стадион, за изграждането на силен отбор и ДЮШ и погасяване на дълговете. В много кратък срок след празниците ще запозная всички вас с всички условия, които съм поставил, както и гаранциите за бъдещото на любимия ни Левски. Разбира се, ще искам вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор. Левски не е мой, а е наш!“, пишеше в част от изявлението на Сираков.
Голямо въодушевление сред фенските среди обаче липсва. Появиха се информации, че интерес към Левски е проявил фонд, базиран в Северна Америка. Заговори се дори за такъв от голяма авиокомпания, но няма нищо официално. Факт е, че ако в следващите 10-ина дни клубът не получи сериозна финансова помощ, то нещата ще станат много лоши.